Veiligheid voorop: Reactie Naïf op Consumentenbondtest

Vandaag zijn de testresultaten van de Consumentenbond gepubliceerd. Daarin heeft onze Adult sun cream SPF 30 100ml het predicaat Afrader gekregen, omdat volgens de metingen van de consumentenbond het slechts een beschermingsfactor 20 zou bieden. We zijn hier van geschrokken, omdat deze metingen sterk verschillen van onze eigen metingen. Op basis van onze eigen laboratoriumtesten hebben wij geen reden om te twijfelen aan dit product, maar natuurlijk nemen we deze feedback erg serieus. Hieronder kun je lezen wat we ermee gaan doen.

Sun_SPF30.png
  • png

“We zetten ons in om families te helpen om goed te zorgen. We zouden nooit iets verkopen wat we niet voor onze eigen families zouden gebruiken,” zegt Jochem Hes, oprichter Naïf. “Sterker nog, al onze producten zijn ontworpen met de veiligheid en het welzijn van onze eigen families in gedachten. We zijn altijd open geweest over de ingrediënten in onze producten en hebben strenge richtlijnen om de veiligheid en effectiviteit te waarborgen.” Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Nederlandse Cosmetica Vereniging en kun je hier vinden.

We testen elk jaar tientallen verschillende producten, waarvan slechts enkele (de beste) worden gelanceerd. Elk product dat niet aan onze strenge normen voldoet, wordt afgewezen. We begrijpen dat het kiezen van de juiste producten voor uw gezin lastig kan zijn en we nemen die verantwoordelijkheid serieus.

Onze zonnebrand is uitgebreid getest, inclusief tests in een van de beste laboratoria op het gebied van minerale zonnebrand in Europa. Het product wordt eerst getest door wetenschappers voordat het in-vivo wordt getest op de menselijke huid. De testen worden uitgevoerd op een grote en diverse groep mensen, omdat we weten dat iedereen anders reageert op de zon. Onze eigen testresultaten tonen aan dat onze zonnebrand uitstekende bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen. Omdat wij geloven in transparantie delen we onze laboratoriumresultaten hier.

We begrijpen dat de testresultaten van de Consumentenbond bij sommigen vragen oproepen, en we willen deze kwestie graag rechtstreeks aanpakken. We onderzoeken momenteel de tests om te begrijpen waarom hun resultaten zo verschillend zijn van die van ons. Onafhankelijke tests die het lab voor ons heeft gedaan, tonen bijvoorbeeld aan dat onze zonnebrand een SPF van 31,9 heeft, in tegenstelling tot de resultaten van de Consumentenbond, waarbij de SPF 20 zou zijn. Het is belangrijk om op te merken dat het hierbij gaat om een enkel product en niet om onze hele productlijn.

Op basis van deze laboratoriumresultaten is er voor ons geen reden te twijfelen aan de beschermingsfactor van onze SPF 30 adult cream. Maar hoewel we onze eigen testresultaten serieus nemen, hechten we ook veel waarde aan alle feedback van consumenten, en ook van instanties zoals de Consumentenbond. Daarom hopen we ons de komende tijd samen met de Consumentenbond te kunnen verdiepen in de resultaten en de gebruikte methodologie. En zullen we daarnaast aanvullende tests doen. Mocht er iets negatiefs uit deze tests komen, zullen we zoals altijd onze verantwoordelijkheid nemen en ook hier transparant over zijn.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Naïf Care nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL