B the change of personal care: Naïf is B Corp gecertificeerd!

12 okt. 2020 - 3 min leestijd

Naïf is officieel gecertificeerd als Benefit Corporation, oftewel ‘B Corp’. Whoop! Sociale impact, verantwoordelijkheid, transparantie en duurzaamheid, dat is waar de wereldwijd 2.500 bedrijven met een B Corp certificaat voor staan. Klinkt goed, hè? Lees hier meer.

proud to be bcorp.jpg
  • jpg

Dus wat is B Corp?

Een gecertificeerde B Corp voldoet aan hoge normen qua sociale en milieugerelateerde prestaties. “Het is een enorme mijlpaal dat Naïf zich nu onder deze bedrijven mag scharen,” vertelt Jochem Hes, één van de twee oprichters van Naïf.

Het certificaat wordt alleen toegekend aan bedrijven die meer dan 80 punten hebben behaald in de zogenaamde B Corp Impact Assessment. Het bemachtigen van het certificaat is een uitgebreid traject, waarbij een groots bedrijfsonderzoek wordt uitgevoerd. Veel aanpassingen hoefden er trouwens niet gedaan te worden om het certificaat te behalen. “Het zit in ons DNA, we weten niet beter!”

Goed voor mens en natuur

Naïf houdt het graag simpel. We gaan er vanuit dat iedereen Naïf moet kunnen winkelen. Zorgeloos en zonder valse beweringen of ingrediënten die slecht zijn voor mens en natuur. Dat kan enkel met natuurlijke, vegan en duurzame producten. De producten van Naïf bevatten geen chemische ingrediënten als minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. Alle producten en verpakkingen zijn plasticvrij en ook de distributie gaat op natuurlijke wijze. Samen met de Plastic Soup Foundation wil Naïf bijdragen aan de bewustwording van de effecten van microplastics op de natuur. Niet gek dus, dat we nu B Corp gecertificeerd zijn.

Samen een duurzame economie opbouwen

Gecertificeerde B Corporaties zijn een nieuw soort corporate, één die doelen en winst in evenwicht houden. Deze bedrijven zijn wettelijk verplicht rekening te houden met de impact van hun beslissingen. Ze zijn verantwoordelijk voor hun klanten, werknemers, leveranciers, gemeenschap en het milieu. Het is een gemeenschap van leiders die één gezamenlijk doel nastreeft: bedrijven mét winstoogmerk inzetten om de kracht van zaken doen te gebruiken om een inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Een global movement waar Naïf graag bij hoort. We willen meer bedrijven stimuleren mee te doen, dat er maar vele mogen volgen!

Over Naïf Care

Naïf wordt in 2013 geboren als Jochem Hes en Sjoerd Trompetter allebei vader worden en letterlijk met hun handen in de babyproducten zitten. Als ze zien wat voor troep er in veel producten zit, besluiten ze dat dit anders moet. Hun missie? Goede verzorging voor de hele familie, zonder schadelijke stoffen voor de planeet. Zo veranderen we de wereld van de persoonlijke verzorging.

Wij maken producten die goed zijn voor de volgende generatie. We geloven dat duurzaamheid de enige toekomst is en dat wat we nu doen, het verschil kan maken. Daarom zijn al onze producten vrij van microplastics en schadelijke ingrediënten, en bomvol ingrediënten van natuurlijke oorsprong (voor minstens 90 procent). We kiezen altijd de beste optie, voor jou, je kind én de planeet. En we beloven je een ding: we zullen je nooit producten verkopen die we niet voor onze eigen kinderen zouden gebruiken. Wij maken ons zorgen over de ingrediënten, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. En dus weer naïef de winkel binnen kan stappen! Leuk toch?

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Naïf Care nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL