Naïf bespaart meer dan 4 miljoen PET-flessen

Mei plasticvrij is in volle gang en Naïf heeft goed nieuws! Sinds de lancering van de plasticvrije billendoekjes in 2020 heeft het babyverzorgingsmerk samen met hun klanten meer dan 4 miljoen PET-flessen bespaard. Hoera voor duurzaamheid en een schonere wereld!

DSC07711.jpg
  • jpg

Billendoekjes: je kunt bijna niet zonder tijdens die eerste levensjaren van een kind. Alleen zitten ze vaak boordevol polyester en viscose, wat eigenlijk gewoon dure woorden zijn voor plastic. Een pakje billendoekjes bevat bijna net zoveel plastic als 2 PET-flessen. Gemiddeld gebruikt een ouder per kind zo'n 14.000 billendoekjes, wat neerkomt op ongeveer 280 pakjes billendoekjes en zo'n 475 plastic flessen. Dat is een enorme berg plastic die uiteindelijk in het milieu terechtkomt. Niet zo fijn!

Rivieren

Plastic billendoekjes zijn het 'perfecte' voorbeeld van wegwerpplastic. Onderzoek van de Nederlandse NGO Schone Rivieren laat zien dat 21% van al het afval dat in Nederlandse rivieren en oevers wordt gevonden, bestaat uit vochtige doekjes. Gemiddeld worden er 12 doekjes per 100m² gevonden, wat schade veroorzaakt aan het milieu en het waterleven.

Als we op deze manier doorgaan, zal er tegen 2050 maar liefst 12 miljard ton plastic in vuilnisbelten belanden. Dat is gelijk aan 35.000 Empire State Buildings! Bovendien zal er tegen die tijd meer plastic in de oceanen drijven dan vissen zwemmen. Een schrikwekkende gedachte, toch?

4 miljoen flessen

Maar we kunnen het beter doen. En dat is precies waarom Naïf in 2020 de eerste plasticvrije billendoekjes in Nederland heeft gelanceerd. Sindsdien hebben ze, samen met hun klanten, meer dan 4 miljoen PET-flessen bespaard! De doekjes zijn gemaakt van houtpulp. Deze VeocelTM-vezels worden op duurzame wijze geproduceerd van hout uit duurzame bossen. Waarbij ook nog eens minder CO2 wordt uitgestoten. Win-win dus!

Industrie veranderen

En het leukste? Andere merken zijn gevolgd: inmiddels is 20 procent van de billendoekjesmarkt plasticvrij. Goed nieuws, want zo wil Naïf de industrie veranderen. Maar om écht verschil te maken, moet je altijd een stap verder gaan. Waar de meeste merken viscosevezels gebruiken, kiest Naïf voor het duurdere lyocell als grondstof. Beide materialen worden gemaakt van houtpulp en zijn biologisch afbreekbaar, maar lyocellvezels hebben geen chemisch proces nodig zoals viscosevezels. Dit betekent dat er minder (schadelijke) oplosmiddelen en water worden gebruikt en verspild. Kortom, kiezen voor lyocell heeft minder impact op het milieu. 

Over Naïf Care

Naïf wordt in 2013 geboren als Jochem Hes en Sjoerd Trompetter allebei vader worden en letterlijk met hun handen in de babyproducten zitten. Als ze zien wat voor troep er in veel producten zit, besluiten ze dat dit anders moet. Hun missie? Goede verzorging voor de hele familie, zonder schadelijke stoffen voor de planeet. Zo veranderen we de wereld van de persoonlijke verzorging.

Wij maken producten die goed zijn voor de volgende generatie. We geloven dat duurzaamheid de enige toekomst is en dat wat we nu doen, het verschil kan maken. Daarom zijn al onze producten vrij van microplastics en schadelijke ingrediënten, en bomvol ingrediënten van natuurlijke oorsprong (voor minstens 90 procent). We kiezen altijd de beste optie, voor jou, je kind én de planeet. En we beloven je een ding: we zullen je nooit producten verkopen die we niet voor onze eigen kinderen zouden gebruiken. Wij maken ons zorgen over de ingrediënten, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. En dus weer naïef de winkel binnen kan stappen! Leuk toch?

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Naïf Care nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL